Buletin informativ

Buletin informativ din data de 08.11.2021

            În perioada 05.11.-07.11.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

              Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

               Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au fost dirijați la 82 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

                  În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 413 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 208 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 26.065 lei.

                 Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 49 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, unui bărbat care a fost depistat în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, în timp ce apela la mila trecătorilor;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, unui bărbat care a fost depistat pe str. Petru Șchiopu, în timp ce consuma băuturi alcoolice .
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului nr. 6 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unui bărbat care a provocat scandal în perimetrul Pieței Sudului.

                 Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 87 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat un conducător auto cu amendă în valoare de 290 lei și 2 puncte penalizare, întrucât a oprit neregulamentar la intersecția străzii Frumoasa cu șos. Nicolina;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 au sancționat un conducător auto cu amendă în valoare de 290 lei și 2 puncte penalizare, întrucât a oprit neregulamentar la intersecția străzii Toma Cozma cu str. Cazărmilor.

                    În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 53 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 1.000 lei, unui conducător auto, întrucât a parcat autovehiculul personal pe trotuarul str. Amurgului, obligând pietonii să se deplaseze pe carosabil;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 125/2014, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unui conducător auto, întrucât a ocupat fără drept un loc de parcare de reședință semnalizat corespunzător;
  • polițiștii locali din cadrul Biroului Protecției Mediului au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 2.000 lei, unui bărbat care efectua lucrări de tăiere și defrișare a arborilor și arbuștilor aflați pe domeniul public, respectiv str. Străp. Silvestru;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 1.000 lei, unui conducător al unei autobetoniere, întrucât nu a luat măsurile corespunzătoare de etanșare, fapt ce a dus la scurgerea de beton pe suprafața carosabilă (intersecția Belvedere).

 

În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2, polițiștii locali au aplicat 10 sancțiuni, conform Legii nr. 55/2020, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 3 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 55/2020, stabilind o amendă în valoare de 500 lei, unui bărbat care a fost depistat pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt fără mască de protecție.

 

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

 

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 01.07.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 10.03.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 05.11.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut