Buletin informativ

Buletin informativ din data de 13.01.2022

În ziua de 12.01.2022, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 19 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 162 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 80 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 12.030 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 8 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, unui bărbat care apela la mila clienților unei cafenele, care-și desfășoară activitatea în zona Pietonalului Ștefan cel Mare și Sfânt.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 39 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unei conducătoare auto, sancționând-o cu suma de 435 lei și 2 puncte penalizare, întrucât a condus autovehiculul proprietate personală pe un sector de drum unde accesul este interzis.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 29 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, unui conducător auto care a staționat cu autovehiculul proprietate personală pe pe spațiul verde aferent bulevardului Dacia. Cuantumul amenzii este în valoare de 900 lei.

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 4 procese-verbale de constatare a contravenției, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism. Afișaj Stradal au aplicat măsurile legale unui proprietar de imobil, care a efectuat lucrări de reamenajare și modificare a fațadei unui imobil, fără a deține autorizație în acest sens. Cuantumul amenzii: 1.500 lei, conform Legii nr. 50/1991. Ca măsură complementară s-a dispus sistarea lucrărilor și intrarea în legalitate prin obținerea autorizației de construire, dacă condițiile urbanistice permit, în caz contrar se vor aplica prevederile legislative în vigoare.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

29 mai 2023 – buletin informativ

Conducere

Buletin informativ din data de 30.05.2022

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV DIN 13.09.2019

PC DATA PC DATA
Sari la conținut