Buletin informativ

Buletin informativ din data de 09.02.2022

În ziua de 08.02.2022, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 33 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 168 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 75 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 10.310 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 10 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, unui bărbat care a fost depistat în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, în timp ce apela la mila publicului.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 20 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform O.U.G. nr. 195/2002, aplicând o amendă în valoare de 725 lei și 3 puncte penalizare, întrucât a staționat neregulamentar cu autovehiculul în dreptul căii derulare a tramvaielor din stația C.T.P. Rond 11 – str. Ion Creangă;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform O.U.G. nr. 195/2002, aplicând o amendă în valoare de 580 lei și 3 puncte penalizare, întrucât a staționat neregulamentar cu autovehiculul pe trecerea de pietoni amplasată pe Aleea Tudor Neculai.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 37 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, proprietarului unui teren care nu a luat măsura salubrizării. Cuantumul amenzii este în valoare de 2.500 lei;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 125/2014, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unui conducător0 auto care a blocat un loc de parcare de reședință, marcat corespunzător.

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 8 procese-verbale de constatare a contravenției, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 au aplicat măsurile legale față de un bărbat care a fost depistat în timp ce fuma în spațiu public închis, respectiv casa scării. Cuantumul amenzii 100 lei, conform Legii nr. 349/2002.

 Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 19.04.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 03.03.2021

PC DATA PC DATA

BULETIN INFORMATIV 26.04.2023

Conducere
Sari la conținut