Buletin informativ

Buletin informativ din data de 08.02.2022

În perioada 04.02-07.02.2022, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 110 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 514 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 208 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 34.540 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 50 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 500 lei, unei tinere care a refuzat să ofere informații pentru stabilirea identității sale;
  • . polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de100 lei, unui bărbat care a fost depistat în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, în timp ce apela la mila publicului. S-a dispus confiscarea sumei de 117 lei, sumă colectată din cerșetorie;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, unei femei care a fost depistată în fața Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, în timp ce apela la mila publicului;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unui bărbat care a fost depistat în timp ce tulbura liniștea locuitorilor din zona Bucșinescu, prin strigăte și larmă.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 67 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform O.U.G. nr. 195/2002, aplicând o amendă în valoare de 725 lei și 3 puncte penalizare, întrucât a staționat neregulamentar cu autovehiculul în Rond Zimbru, pe banda de viraj spre dreapta;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform O.U.G. nr. 195/2002, aplicând o amendă în valoare de 580 lei și 3 puncte penalizare, întrucât a staționat neregulamentar cu autovehiculul pe trecerea de pietoni amplasată la intersecția str. Theodor Pallady cu str. Mihail Kogălniceanu.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 68 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, unui bărbat care incinera mai multe deșeuri din mase pspăla pe domeniul public un autovehicul, murdărind partea carosabilă. Cuantumul amenzii este în valoare de 1.000 lei;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 125/2014, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, conducătoare auto care a blocat un loc de parcare de reședință, marcat corespunzător.

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 23 procese-verbale de constatare a contravenției, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale conducătorului unui auto în regim de taxi, conform Legii nr. 38/2003, cu amendă în valoare de 100 lei, întrucât nu a eliberat bon fiscal la finalizarea unei curse.

 Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

BULETIN INFORMATIV din data de 05.09.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 23.06.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 26.01.2022

PC DATA PC DATA
Sari la conținut