Buletin informativ

Buletin informativ din data de 15.12.2021

              În data de 14.12.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

              Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

                Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 37 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 167 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 79 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 11.000 lei.

               Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 19 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 300 lei, unui bărbat care adresa injurii și expresii jignitoare angajaților C.F.R. și persoanelor aflate în sala de așteptare a Gării Iași;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unui bărbat care a fost depistat în zona Belvedere, în timp ce își satisfăcea necesitățile fiziologice.

                 Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 29 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat un conducător auto, cu suma de 435 lei și 2 puncte penalizare, conform O.U.G. nr. 195/2002, întrucât a conducea un autoturism pe banda destinată circulației transportului public de persoane, nerespectând semnificația indicatorului „Accesul interzis”.

                  În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 27 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

                 La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 4 procese-verbale de constatare a contravenției, dintre care exemplificăm:.

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism. Afișaj Stradal au înaintat către Serviciul Investigații Criminale, documentația întocmită în urma verificării unei clădiri monument istoric, unde de efectuau lucrări de reparații și finisaje exterioare la fațadă, fără a deține autorizație de construire.

 Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 31.08.2020

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 06.01.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 29.09.2021

PC DATA PC DATA
Sari la conținut