Buletin informativ

Buletin informativ din data de 16.12.2021

           În data de 15.12.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

            Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

              Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 38 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

             În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 166 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 76 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 11.190 lei.

             Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 7 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unui bărbat care adresa injurii și expresii jignitoare angajaților S.C: Salubris S.A.;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 400 lei, unui bărbat care a fost depistat înparcul de joacă pentru copii amenajat pe str. Vasile Lupu, iar la solicitarea justificată a polițiștilor locali de a se legitima, acesta a refuzat să ofere date sau indicii pentru stabilirea identității sale.

                Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 31 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat un conducător auto, cu suma de 725 lei și 3 puncte penalizare, conform O.U.G. nr. 195/2002, întrucât a blocat ieșirea din parcare a unui autovehicul.

             În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 33 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 1.000 lei, unui conducător auto care a blocat calea de acces pe trotuar a persoanelor cu dizabilități, amplasată la intersecția str. Columnei cu str. Prof. ion Simionescu.

                La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 5 procese-verbale de constatare a contravenției.

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Urbanism. Afișaj Stradal au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 50/2020, stabilind o amendă în valoare de 1.500 le, unei societăți care executa lucrări de construire, fără a deține o autorizație în acest sens. S-a dispus intrarea în legalitate, în caz contrar, desființarea construcției neautorizate.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

11 MARTIE 2024 – BULETIN INFORMATIV

Conducere

Buletin informativ din data de 28.02.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 16.08.2021

PC DATA PC DATA
Sari la conținut