Buletin informativ

Buletin informativ din data de 20.06.2022

În perioada 17-19 iunie a.c., polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice.

Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la  70 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 371 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 161 procese-verbale și au depistat două fapte de natură penală. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind 33.460  lei.

Au fost constatate 2 fapte de natură penală.

    • polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 au depistat patru persoane care fumau o țigară confecționată artizanal, cu un conținut de culoare verde-oliv și emana un miros înțepător, susceptibil a fi substanță interzisă. Au fost întocmite documentele procedurale care vor fi înaintate autorităților competente să verifice situația.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 39 sancțiuni (Legea nr. 61/1991) dintre care exemplificăm:

    • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale unei femei, conform Legii nr.61/1991, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 200 lei, întrucât a fost depistată pe bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt în timp ce apela la mila publicului, neprezentând nicio dizabilitate vizibilă.

Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor  rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 60 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002 (R), dintre care exemplificăm:

    • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au aplicat măsurile legale unei conducătoare auto, conform O.U.G. nr. 195/2002, stabilind o amendă în valoare de 725 lei ș 2 puncte penalizare, întrucât a staționat neregulamentar cu autovehiculul în raza de acțiune a indicatorului rutier cu semnificația „Oprirea interzisă”, blocând accesul către o rampă de aprovizionare.

În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat 53 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

    • polițiștii locali din cadrul Serviciului 4 au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform H.C.L. Iași nr. 552/2018, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, întrucât a blocat calea de acces spre punctul gospodăresc amenajat pe str. Ion Creangă.

La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit 9 procese-verbale de constatare a contravenției.

    • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale unui conducător auto, conform Legii nr. 448/2006, stabilind o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 lei, întrucât ocupat fără drept un loc de parcare destinat exclusiv persoanelor cu dizabilități, amenajat în  proximitatea Pieței Alexandru cel Bun.

 

            Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai eficientă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047, disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 26.01.2022

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 19.01.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 14.09.2021

PC DATA PC DATA
Sari la conținut