Buletin informativ

Buletin informativ din data de 20.12.2021

            În perioada 16-19.12.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

            Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

             Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au intervenit la 102 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

              În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 513 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 232 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 33.655 lei.

               Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 57 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 100 lei, unui bărbat care a fost depistat pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt în timp ce apela la mila trecătorilor;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 500 lei, unui bărbat care a provocat scandal în incinta Serviciului Pașapoarte;
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 au aplicat măsurile legale, conform Legii nr. 61/1991, stabilind o amendă în valoare de 200 lei, unui bărbat care profera injurii și amenințări cu acte de violență la adresa unui vatman.

              Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 89 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației au sancționat un conducător auto, cu suma de 725 lei și 3 puncte penalizare, conform O.U.G. nr. 195/2002, întrucât a staționat pe str. Sf. Constantin și Elena, în zona de acțiune a indicatorului „Oprirea interzisă”.

             În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 72 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, dintre care exemplificăm:

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 au aplicat măsurile legale, conform H.C.L. Iași nr. 54/2020, stabilind o amendă în valoare de 2.000 lei, unui bărbat care a depozitat, pe trotuarul str. Galata, mai mulți baloți de paie dezlegați, blocând circulația pietonilor.

               La alte acte normative avute în competență, polițiștii locali au întocmit un număr de 14 procese-verbale de constatare a contravenției.

  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 1 au aplicat măsurile legale, conform O.G. nr. 97/2005, stabilind o amendă în valoare de 80 le, unui cetățean care nu s-a prezentat în termenul legal la Serviciul Evidența Populației, pentru a solicita eliberarea unui act de identitate.

 

 

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 06.01.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 12.04.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 05.01.2022

PC DATA PC DATA
Sari la conținut