Buletin informativ

Buletin informativ din data de 22.10.2021

                  În ziua de 21.10.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

               Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun, zona piețelor agroalimentare, unde frecvent se produc aglomerări de persoane și vehicule.

                Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, prin intermediul Dispeceratului Poliției Locale Iași, polițiștii locali au fost dirijați la 35 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

                 În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 126 persoane, iar în urma constatărilor directe au întocmit 62 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 9.410 lei.

               Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 5 sancțiuni (Legea nr. 61/1991). Astfel:

  •  polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale în cazul unui bărbat care a fost depistat apelând la mila trecătorilor pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt. Cuantumul amenzii este de 100 lei, conform Legii nr. 61/1991.
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului 5 Ordine Publică au aplicat măsurile legale în cazul unui bărbat care a fost depistat consumând băuturi alcoolice în loc public, respectiv pe str. Frumoasa. Cuantumul amenzii este de 600 lei, conform Legii nr. 61/1991.

              Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 29 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002.

              Exemplificăm în acest sens sancțiunea aplicată de polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranța Circulației unui conducător, conform O.U.G. nr. 195/2002 (435 lei și 2 puncte penalizare), întrucât a oprit un ansamblu de vehicule în zona de acțiune a indicatorului OPRIREA INTERZISĂ.

              În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 24 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași, iar faptele sancționate au constat în staționare pe trotuar (bulevardul Dacia); staționare pe spațiu verde (Aleea Mihail Sadoveanu) ș.a..

                 În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2, polițiștii locali au aplicat un număr de 4 sancțiuni, conform Legii nr. 55/2020.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 21.09.2020

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 31.08.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 28.08.2020

PC DATA PC DATA
Sari la conținut