Buletin informativ

Buletin informativ din data de 25.10.2021

              În perioada 22.10.-24.10.2021, polițiștii locali au întreprins activități de distribuire fly-ere pentru informarea cetățenilor municipiului Iași cu privire la activitățile desfășurate pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru menținerea ordinii și liniștii publice, precum și pentru diminuarea răspândirii virusului SARS-COV-2.

             Acțiunile de informare au vizat stațiile de îmbarcare/debarcare a călătorilor aparținând C.T.P. Iași, mijloacele de transport în comun și zona piețelor agroalimentare.

                 Pe lângă activitățile de asigurare a ordinii și siguranței publice, polițiștii locali au fost dirijați la 51 sesizări primite de la cetățenii municipiului (tulburarea ordinii și liniștii publice, blocare locuri de parcare închiriate, staționări neregulamentare, animale lăsate în libertate, incinerare deșeuri ș.a.), servicii subordonate Primăriei Municipiului Iași (mutare autovehicule care îngreunează lucrări tehnico-edilitare) și prin Dispeceratul Poliției Municipiului Iași.

                În urma activităților specifice desfășurate, polițiștii locali au legitimat 332 persoane, iar pentru încălcarea legislației au întocmit 171 procese-verbale. Sancțiunile au fost aplicate gradual, în funcție de gravitatea faptei, cuantumul acestora fiind de 28.240 lei.

               Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-au aplicat un număr de 34 sancțiuni (Legea nr. 61/1991), dintre care exemplificăm:

  •  polițiștii locali din cadrul Serviciului 6 Ordine Publică au aplicat măsurile legale în cazul unui bărbat care a fost depistat consumând băuturi alcoolice pe terenul de baschet amenajat pe str. Răzoarelor. Cuantumul amenzii este de 100 lei, conform Legii nr. 61/1991.
  • polițiștii locali din cadrul Serviciului Intervenții au aplicat măsurile legale în cazul unui bărbat care a tulburat liniștea locuitorilor din zona bulevardului Ștefan cel Mare și Sfânt, prin strigăte și larmă. Cuantumul amenzii este de 200 lei, conform Legii nr. 61/1991.

              Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere.  Pe linie rutieră au fost întocmite un număr de 72 procese-verbale de constatare a contravenției, conform O.U.G. nr. 195/2002.

                 Exemplificăm în acest sens sancțiunea aplicată de polițiștii locali din cadrul Serviciului 2 Ordine Publică unui conducător, conform O.U.G. nr. 195/2002 (725 lei și 3 puncte penalizare), întrucât a staționat cu un autovehicul pe str. Toma Cozma, în raza de acțiune a indicatorului OPRIREA INTERZISĂ, îngreunând traficul rutier în zonă.

                În scopul asigurării unui climat de ordine și siguranță publică, pe timpul patrulării, polițiștii locali au mai aplicat un număr de 43 sancțiuni prevăzute de hotărârile adoptate de Consiliul Local al Municipiului Iași.

               În contextul creșterii alarmante a numărului de cazuri de infectare cu virusul SARS-COV-2, polițiștii locali au aplicat un număr de 9 sancțiuni, conform Legii nr. 55/2020.

Poliția Locală Iași se implică permanent în soluționarea problemelor semnalate de cetățenii comunității, iar pentru o mai utilă colaborare, vă facem cunoscute numerele de telefon ale Dispeceratului Poliției Locale Iași, respectiv 0232/232.099 și 0232/234.047,

disponibile 24/24 ore.

 

Informatii de interes

Buletin informativ din data de 12.01.2021

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 07.07.2020

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din data de 26.04.2021

PC DATA PC DATA
Sari la conținut