Comunicate de presă

Consumatori de produse etnobotanice depistaţi de către poliţiştii locali

În dimineaţa zilei de 23 februarie 2013, în jurul orelor 04:00, poliţiştii locali care executau serviciul de menţinere a ordinii şi liniştii publice în zona bulevardului Ştefan cel Mare, s-au sesizat cu privire la faptul că în Galeriile Comerciale, într-o zonă întunecată se aflau 4 tineri care încercau să se ascundă de agenţii poliţiei locale. Lucrătorii instituţiei noastre au procedat la legitimarea persoanelor şi în urma controlului corporal sumar efectuat asupra numitului M. G., de 19 ani, domiciliat în municipiul Bacău, într-un pachet de ţigărete a fost găsită o ţiplă din plastic transparent în care se afla un produs vegetal mărunţit de culoare verde-oliv, suspect de a fi drog. În cadrul verificărilor efectuate, persoana menţionată a declarat faptul că produsul vegetal a fost procurat de la un tânăr necunoscut contra sumei de 20 lei.
La data de 24 februarie 2013, în jurul orelor 01:30, poliţiştii locali care se aflau în serviciul de patrulare pe bulevardul Ştefan cel Mare, s-au sesizat cu privire la faptul că în dreptul sucursalei B.C.R. se afla un grup de tineri care prezentau un comportament agitat. Poliţiştii locali au procedat la legitimarea persoanelor ocazie cu care au observat faptul că numitul F.M. de 22 ani, domiciliat în judeţul Neamţ, avea asupra sa o ţigară confecţionată artizanal, din hârtie O.C.B., iar în interior era un produs vegetal de culoare verde – oliv, suspect de a fi drog. În urma verificărilor efectuate, persoana menţionată a declarat faptul că produsul vegetal a fost procurat de la un bărbat necunoscut contra sumei de 30 lei.
În această dimineaţă, în jurul orelor 01:30, poliţiştii locali care executau serviciul de menţinere a ordinii şi liniştii publice în zona Gării, s-au sesizat cu privire la o persoană de sex masculin, care la vederea agenţilor a încercat să se ascundă într-o cabină telefonică. În urma legitimării şi a controlului corporal sumar efectuat asupra numitului S. H., de 22 ani, domiciliat în municipiul Vaslui, a fost găsit un ambalaj din folie în care se afla un produs vegetal de culoare verzuie, cu miros înţepător. Persoana menţionată a declarat faptul că este consumatoare de etnobotanice de aproximativ 3 ani, iar produsul vegetal găsit asupra sa a fost achiziţionată din mun. Vaslui de la un tânăr necunoscut.
Menţionăm faptul că produsele vegetale găsite asupra persoanelor menţionate, au fost ridicate pentru a fi predate către laboratorul de analiză şi profil al drogurilor din cadrul Inspectoratului General de Poliţie – Brigada Antidrog şi Combatere a Criminalităţii pentru continuarea verificărilor şi dispunerea măsurilor legale ce se impun în aceste cazuri.

Informatii de interes

Sancţiuni contravenţionale aplicate la data de 23 octombrie 2014

PC DATA PC DATA

Persoană depistată cu produse etnobotanice

PC DATA PC DATA

Verificări la imobilul situat pe strada Decebal, nr. 1

PC DATA PC DATA
Sari la conținut