Comunicate de presă

Poliţiştii locali au intensificat acţiunile în cartierele oraşului

În perioada 22-25 februarie 2013, poliţiştii locali au intensificat acţiunile în cartierele din municipiul Iaşi, pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care nu respectă normele de convieţuire socială. Astfel, în perioada menţionată, în urma acţiunilor de prevenire, lucrătorii instituţiei noastre au aplicat 322 de sancţiuni contravenţionale cu o valoare de peste 51.000 lei.
Dintre acestea, 65 de amenzi, cu valori cuprinse între 100 şi 1.500 lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării Legii 61/1991, privind tulburarea liniştii publice, provocare şi participare la scandal, precum şi consum de alcool în locurile publice. Sancţiunile contravenţionale s-au impus ca urmare a acţiunilor desfăşurate în cartiere şi zona barurilor şi cluburilor de noapte.
În acelaşi context, poliţiştii locali au sancţionat contravenţional peste 70 de persoane pentru nerespectarea Hotărârilor de Consiliu Local, având în atenţie demararea campaniei de curăţenie de primăvară, mutarea mobilierului stradal, expunerea spre vânzare a bunurilor în afara tonetelor, precum şi expunerea de afişe sau anunţuri publicitare în alte locuri decât panourile de afişaj.
În perioada de referinţă, poliţiştii locali din cadrul Serviciului Siguranţa Circulaţiei au avut în vedere identificarea coducătorilor auto care nu respectă semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere, fapt ce determină îngreunarea traficului rutier şi crearea de ambuteiaje. Astfel, peste 120 de persoane au fost sancţionate contravenţional conform O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.
De asemenea, poliţiştii locali au desfăşurat acţiuni punctuale şi în pieţele agroalimentare fiind aplicate 55 de sancţiuni contravenţionale cu valori cuprinse între 500 şi 1.500 lei, conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. În plus, pentru comercianţii în cauză a fost dispusă şi măsura complementară a ridicării în vederea confiscării a bunurilor (produse alimentare şi nealimentarea, alcool, tutun, etc.) care au făcut obiectul contravenţiei.

Informatii de interes

Conducător auto depistat sub influența băuturilor alcoolice

PC DATA PC DATA

Conflict aplanat de către poliţiştii locali

PC DATA PC DATA

Sancţiuni contravenţionale aplicate la data de 24 iunie 2014

PC DATA PC DATA
Sari la conținut