Comunicate de presă

Continuă acţiunea de sancţionare a persoanelor care nu au luat măsuri de curăţare a trotuarelor

Continuă acţiunea de sancţionare a persoanelor care nu au luat măsuri de curăţare a trotuarelor Pe parcursul zilei de ieri, ţinând cont de precipitaţiile sub formă de ninsoare din ultima perioadă,  poliţiştii locali au continuat acţiunile de informare şi somare a persoanelor fizice şi juridice cu privire la obligativitatea de a deszăpezi trotuarele din zonele în care domiciliază sau îşi desfăşoară activitatea economică.

Cu această ocazie,  poliţiştii locali au atenţionat peste 100 de persoane să respecte prevederile legale şi au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale cu valori cuprinse între 190 şi 370 lei, conform H.C.L.M. Iaşi nr. 172/2002, privind gospodărirea şi menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi. Aceste măsuri s-au impus deoarece conform actului normativ menţionat,  persoanele nu au curăţat zăpada şi gheaţa de pe trotuare imediat după depunere. Menţionăm faptul că zăpada rezultată în urma deszăpezirii trotuarelor trebuie depozitată la o distaţă de 0,30  m de bordura carosabilului, astfel încât să nu fie îngreunat traficul rutier.

În acelaşi context, având în vedere temperaturile scăzute din aceste zile, poliţiştii locali continuă campania de identificare a persoanelor fără adăpost, care sunt conduse la centrele de adăpost special amenajate de către Primăria Municipiului Iaşi.

Informatii de interes

Scrisoare de intentie

PC DATA PC DATA

Tabel nominal rezultate probă interviu – RECRUTARE POLIȚIST LOCAL – 6 posturi

PC DATA PC DATA

Depistat cu produse etnobotanice

PC DATA PC DATA
Sari la conținut