Comunicate de presă

O nouă campanie pentru punerea în legalitate a persoanelor cu acte de identitate expirate

În urma protocolului de colaborare încheiat între instituţia noastră şi Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor Iaşi, poliţiştii locali continuă acţiunile desfăşurate în cartierele din municipiul Iaşi, pentru înştiinţarea persoanelor cu privire la obligativitatea de a intra în legalitate pe linia actelor de identitate, conform O.U.G. nr. 97/2005.
Astfel, în această perioadă, poliţiştii locali desfăşoară activităţi de înştiinţare a 2.539 de persoane care în perioada 01.04 – 30.06.2013, le-au expirat actul de identitate şi nu au făcut demersuri pentru eliberarea unui nou act. De asemenea, în atenţia noastră sunt şi 395 de minori care pe parcursul trimestrului II, au împlinit 14 ani şi nu s-au prezentat la Direcţia Locală de Evidenţă a Persoanelor Iaşi pentru a intra în legalitate.
Menţionăm faptul că persoanele care nu se conformează somaţiilor primite riscă sancţiuni contravenţionale cu valori cuprinse între 40 şi 80 lei, conform O.U.G. nr. 97/2005, privind evidenţa, domiciliul, reşedinţa şi actele de identitate ale cetăţenilor români

Informatii de interes

Depistat după ce a sustras un cântar din Piața Sudului

PC DATA PC DATA

Sancţiuni contravenţionale aplicate în perioada 19-21 septembrie 2014

PC DATA PC DATA

Hoațe de buzunare depistate în flagrant de către poliţiştii locali

PC DATA PC DATA
Sari la conținut