Comunicate de presă

Ordinea şi liniştea publică în atenţia poliţiştilor locali

Pe parcursul lunii iunie, poliţiştii locali au desfăşurat acţiuni preventive pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice, precum şi asigurarea unui climat de siguranţă publică locuitorilor municipiului Iaşi.
Cu această ocazie, în perioada de referinţă, lucrătorii instituţiei noastre au aplicat 449 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 84.300 lei, conform Legii nr. 61/1991, rep., cu privire la sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Dintre acestea, 204 de amenzi contravenţionale cu valori cuprinse între 100 şi 500 lei, au fost aplicate pentru consum de alcool în parcuri, esplanade, scări de bloc, în apropierea cluburilor, precum şi alte locuri publice. De asemenea, conform actului normativ menţionat, peste 50 de persoane au fost sancţionate pentru provocare de scandal şi tulburarea liniştii publice, cu amenzi în valoare de peste 11.000 lei. În acelaşi context, 20 de persoane depistate în stare de ebrietate şi care prin comportamentul lor au adus atingere bunelor moravuri pe străzi, parcuri şi alte locuri publice au fost sancţionate contravenţional conform H.C.L.M. Iaşi, nr. 70/1998.
Precizăm faptul că în perioada următoare poliţiştii locali vor continua acţiunile pe această linie, pentru a preveni încălcărea prevederilor legale şi identificarea persoanelor şi a grupurilor de tineri care nu respectă normele de convieţuire socială.

Informatii de interes

Acţiuni pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică

PC DATA PC DATA

Buletin informativ din 13 martie 2020

PC DATA PC DATA

Acțiuni pentru asigurarea unui comerț civilizat și respectarea normelor de curățenie

PC DATA PC DATA
Sari la conținut