Comunicate de presă

Parcurile de joacă monitorizate de către poliţiştii locali

Având în vedere faptul că în perioada de vară parcurile de joacă pentru copii sunt tot mai populate, poliţiştii locali acţionează zilnic pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică şi prevenirea distrugerii echipamentelor de joacă.
Cu această ocazie, pe parcursul lunii iunie, lucrătorii instituţiei noastre auacţionat pentru identificarea persoanelor şi a grupurilor de tineri care nu respectă reugulamentul de fucţionare afişat pe panourile informative situate la intrările din parcuri. Cu această ocazie, în perioada de referinţă, lucrătorii instituţiei noastre au aplicat 55 de sancţiuni contravenţionale cu valori cuprinse între 150 si 1.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor H.C.L.M. Iaşi nr. 338/2006, cu privire la regulamentul de organizare şi funcţionare a spaţiilor de joacă pentru copii.
Cele mai multe abateri au fost constatate pentru utilizarea echipamentelor de joacă fără a fi respectată limita de vârstă, fapt ce duce la degradarea echipamentelor de joacă. În atenţia poliţiştilor locali au fost şi grupurile de tineri care se formează în aceste locaţii cu scopul de a consuma băuturi alcoolice, ulterior tulburând liniştea publică şi distrugând mobilierul special amenajat. Contravenţii au fost constatate şi pentru nerespectarea normelor de curăţenie şi intrarea în spaţiul de joacă cu animale de companie sau biciclete.
În acest context, precizăm faptul că în perioada următoare poliţiştii locali vor continua monitorizarea acestor spaţii, în vederea asigurării unui climat propice, pentru distracţia copiilor.

Informatii de interes

Poliţiştii locali continuă sancţionarea persoanelor care nu respectă normele de curăţenie

PC DATA PC DATA

Poliţia locală desfăşoară în această perioadă o campanie de conştientizare a cetăţenilor cu privire la importanţa menţinerii curăţeniei în locurile publice

PC DATA PC DATA

Sancţiuni aplicate pentru staţionare şi oprire neregulamentare în staţiile RATP

PC DATA PC DATA
Sari la conținut