Comunicate de presă

Peste 3.000 de sancţiuni contravenţionale aplicate în luna februarie

În luna februarie, poliţiştii locali au intensificat acţiunile de siguranţă publică în cartierele din municipiul Iaşi, ocazie cu care lucrătorii instituţiei noastre au aplicat 3.024 de sancţiuni contravenţionale, cu 923 mai multe decât în luna ianuarie, cu o valoare de peste 357.500 lei.
Dintre acestea:
–598 de amenzi au fost aplicate ca urmare a nerespectării Legii 61/1991, privind sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.
–788 de persoane au fost sancţionate contravenţional Conform Hotărârilor de Consiliu Local, pentru nerespectarea normelor de curăţenie, comerţ stradal, mutarea mobilierului public, expunerea spre vânzare a bunurilor în afara tonetelor, precum şi expunerea de afişe sau anunţuri publicitare în alte locuri decât panourile de afişaj.
–1.181 de coducători auto care nu au respectat semnificaţia indicatoarelor şi marcajelor rutiere, fapt ce a determinat îngreunarea traficului rutier au fost sancţionaţi contravenţional conform O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice.
-133 de sancţiuni contravenţionale cu valori cuprinse între 500 şi 1.500 lei, conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. În plus, pentru comercianţii în cauză a fost dispusă şi măsura complementară a ridicării în vederea confiscării a bunurilor (produse alimentare şi nealimentarea, alcool, tutun, etc.) care au făcut obiectul contravenţiei.

Informatii de interes

Portofel restituit persoanei păgubite de către polițiștii locali

PC DATA PC DATA

Sancţionaţi pentru distrugerea aranjamentelor florale

PC DATA PC DATA

Poliţiştii locali acţionează în ajutorul persoanelor defavorizate

PC DATA PC DATA
Sari la conținut