Comunicate de presă

Sancţionaţi pentru distrugerea aranjamentelor florale

Ţinând cont de faptul că pe raza municipiului Iaşi au fost amenajate mai multe locaţii cu aranjamente florare, poliţiştii locali acţionează pentru identificarea şi sancţionarea persoanelor care distrug spaţiile verzi.
Cu această ocazie, la data de 28 aprilie 2013, poliţiştii locali care executau serviciul de siguranţă publică în zona Cantemir s-au sesizat cu privire la o persoană care rupea flori naturale, respectiv lalele, dintr-un spaţiu amenajat în zona Rond Cantemir. Poliţiştii locali au procedat la reţinerea şi legitimarea făptuitorului ocazie cu care a reieşit faptul că se numeşte V. T. de 36 ani, domiciliat în judeţul Iaşi, iar asupra sa au fost găsite aproximativ 100 de fire de allele. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei conform H.C.L.M. Iaşi, nr. 172/2002, privind distrugerea de zone verzi amenajate cu arbuşti, trandafiri, flori anuale, bienale sau perene, iar ca măsură complementară florile au fost ridicate în vederea confiscării şi informată Direcţia Tehnică din cadrul Primăriei Municipiului Iaşi, pentru recuperarea prejudiciului.
De asemenea, conform actului normativ menţionat , cu amendă contravenţională în valoare de 260 lei ,a fost sancţionat şi numitul R.O., de 20, domiciliat în judeţul Neamţ, care la data de 27 aprilie 2013, a fost depistat în incinta Parcului Copou în timp ce rupea lalele.

Informatii de interes

Poliţiştii locali continuă sancţionarea persoanelor care nu respectă normele de curăţenie

PC DATA PC DATA

Poliția Locală Iași urează doamnelor și domnișoarelor LA MULȚI ANI ȘI O PRIMĂVARĂ FRUMOASĂ !

PC DATA PC DATA

Peste 2.100 de sancţiuni contravenţionale aplicate în luna septembrie

PC DATA PC DATA
Sari la conținut