Comunicate de presă

Comerţul ilicit în atenţia poliţiştilor locali

În luna septembrie, poliţiştii locali au continuat acţiunile de control în pieţele agroalimentare şi străzile din oraş pentru prevenirea comerţului ilicit şi asigurarea unor activităţilor comerciale cu respectarea prevederilor legale.
Astfel, în ultima săptămână, în cadrul verificărilor efectuate, lucrătorii instituţiei noastre au procedat la sancţionarea contravenţională a 34 de persoane cu amenzi în valoare de 6.205 lei.
Dintre acestea, 12 sancţiuni cu valori cuprinse între 100 şi 1.000 lei, au fost aplicate conform O.G. nr. 99/2000, privind comercializarea produselor si serviciilor de piaţă fără a deţine autorizaţie în acest sens. De asemenea, lucrătorii instituţiei noastre au sancţionat 14 persoane cu amenzi în valoare de 355 lei, conform H.C.L.M. Iaşi nr. 167/1998, privind exercitarea de acte de comerţ, cu vădită intenţie de a se sustrage de la plata taxelor legale. Lucrătorii instituţiei noastre au aplicat şi 8 sancţiuni contravenţionale, conform Legii nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite. În plus, pentru comercianţii în cauză a fost dispusă şi măsura complementară a ridicării în vederea confiscării a bunurilor (produse alimentare şi nealimentarea, alcool, tutun, etc.) care au făcut obiectul contravenţiei.

Informatii de interes

Persoană depistată cu produse etnobotanice

PC DATA PC DATA

Peste 520 de sancţiuni contravenţionale aplicate într-o săptămână

PC DATA PC DATA

Depistat în timp ce conducea sub influenţa băuturilor alcoolice

PC DATA PC DATA
Sari la conținut