Comunicate de presă

Poliţiştii locali mobilizaţi pentru buna desfăşurare a evenimentelor ce se vor desfşura în perioada următoare

La data de 14 septembrie 2013, poliţiştii locali vor acţiona cu efective mărite la stadionul “Emil Alexandrescu” din Copou, pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice cu ocazia meciului de fotbal dintre C.S.M.S. Iaşi şi C.S. Bacău, ce se va desfăşura începând cu orele 11:00.
În acest sens, au fost mobilizaţi peste 35 de poliţişti locali, care vor avea în atenţie respectarea Legii nr. 10 din 2012, cu privire la prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive. Astfel, poliţiştii locali vor lua măsuri pentru a preveni introducerea în incinta stadionului a materialelor pirotehnice, precum şi a celor contondente, care ar putea periclita buna desfăşurare a activităţilor sportive. În plus, lucrătorii instituţiei noaste vor desfăşura activităţi de fluidizare a traficului rutier şi pietonal în zona stadionului, a bulevardului Carol I şi străzile adiacente, pentru a preveni crearea de ambuteiaje.
În plus, având în vedere începerea unui nou an şcolar, la data de 16 septembrie 2013, peste 50 de polişti locali vor acţiona în zona unităţilor şcolare pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică şi buna desfăşurarea a evenimentelor ce se vor desfăşura cu ocazia acestui eveniment.
De asemenea, în urma protocoalelor de colaborare încheiate între instituţia noastră şi peste 40 de unităţi de învăţământ, poliţiştii locali vor continua activităţile educativ-preventive pe teme de prevenire a faptelor antisociale, cunoaşterea şi respectarea legilor, conduita elevilor în mediul şcolar şi social, precum şi siguranţa circulaţiei pe drumurile publice. În acelaşi context, în perioada anului şcolar, lucrătorii instituţiei noastre vor acţiona în apropierea şcolilor pentru a supraveghea şi asigura ordinea şi liniştea publică şi dispunerea de măsuri de afluire şi defluire a elevilor, cu ocazia intrării şi ieşirii de la cursuri şi dispersarea grupurilor de tineri care se formează la intrările unităţilor şcolare.De asemenea, poliţiştii locali se vor implica în combaterea absenteismului şcolar ocazie cu care împreună cu cadrele didactice se vor organiza întâlniri la care sunt invitaţi şi părinţii elevilor care creează probleme în buna desfăşurarea a orelor de curs ori lipsesc în mod frecvent de la şcoală.

Informatii de interes

Acțiuni pentru menținerea unui mediu curat

PC DATA PC DATA

Acțiuni în cartiere

PC DATA PC DATA

Poliţia Locală acţionează cu efective mărite la stadionul Emil Alexandrescu

PC DATA PC DATA
Sari la conținut