Comunicate de presă

Poliţişti locali au reluat acţiunile preventive în zona unităţilor de învăţământ

Poliţişti locali au reluat acţiunile preventive în zona unităţilor de învăţământ  Având în vedere începerea unui nou semestru şcolar, poliţiştii locali au demarat noi acţiuni preventive în zona unităţilor de învăţământ pentru asigurarea unui climat de siguranţă publică în rândul elevilor.

Cu această ocazie, astăzi, între orele 09:30 – 11:30,  poliţiştii locali au acţionat în zona şcolară Bularga având ca obiectiv identificarea elevilor care lipsesc nemotivat de la orele de curs sau perturbă buna desfăşurarea a activităţilor şcolare precum şi persoanele care pătrund fără drept în incinta şcolilor. In acest sens, lucrătorii instituţiei noastre au procedat la legitimarea a peste 50 de elevi,  care deşi trebuiau să fie prezenţi la şcoală, aceştia au fost găsiţi pe străzi sau baruri. Tinerii în cauză au fost conduşi la şcolile pe care le frecventează şi prezentaţi conducerii instituţiilor pentru a dispune măsurile ce se impun în aceste cazuri. De asemenea, 5 elevi care perturbau orele de curs au fost sancţionaţi  contravenţional cu amenzi cuprinse între 50 şi 200 lei, conform H.C.J. Iaşi, nr. 21/2003, privind intensificarea activităţilor specifice pentru creşterea siguranţei civice în zona unităţilor de învăţământ.

În acelaşi context, poliţiştii locali au procedat la verificarea şi instruirea agenţilor de pază cu privire la  respectarea prevederilor Legii nr. 333/2003, referitoare la paza obiectivelor şi a bunurilor.

Informatii de interes

Ordinea şi liniştea publică în atenţia poliţiştilor locali

PC DATA PC DATA

Tâlhar prins în flagrant de către poliţiştii locali

PC DATA PC DATA

520 de țigarete ridicate în vederea confiscării

PC DATA PC DATA
Sari la conținut