Comunicate de presă

Respectarea normelor de curăţenie în atenţia poliţiştilor locali

În urma activităţilor specifice desfăşurate de către poliţiştii locali în cartierele oraşului, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, s-a avut în vedere şi identificarea persoanelor care nu respectă normele de curăţenie.
Cu această ocazie, pe parcursul lunii iulie, lucrătorii instituţiei noastre au acţionat cu precădere în zonele unde au fost semnalate şi sesizate fapte cu privire la nerespectarea normelor de convieţuire socială. În acest sens, în perioada de referinţă, poliţiştii locali au aplicat 232 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 62.080 lei, conform H.C.L.M. Iaşi nr. 172/2002, privind gospodărirea şi menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi. Dintre acestea, amenzi au fost aplicate pentru depozitarea şi aruncarea de deşeuri şi reziduuri menajere pe domeniul public, consum de seminţe, expunerea prin lipire a afişelor publicitare în alte locuri decât panourile de afişaj, mutarea mobilierului stradal, nerespectarea curăţeniei de către persoanele care desfăşoară activităţi comerciale în pieţele agroalimentare, etc.
Precizăm faptul că menţinerea curăţeniei în municipiul Iaşi este una din priorităţile instituţiei noastre, de la începutul anului fiind aplicate un număr de 2.871 sancţiuni contravenţionale conform actului normativ menţionat.

Informatii de interes

Poliţiştii locali au intensificat activităţile de verificare a legalităţii construcţiilor

PC DATA PC DATA

Acţiuni pentru prevenirea comerţului ilicit

PC DATA PC DATA

Coducător auto depistat în trafic având permisul de conducere reținut

PC DATA PC DATA
Sari la conținut